T: 0183 - 301497 - E: info@ahsleeuwijk.nl
AH Sleeuwijk Homepage

Bakkerij Voordijk uit Ridderkerk

< terug naar lokaal-assortiment

In onze moderne bakkerij worden de producten die niet in onze winkels gemaakt kunnen worden dagelijks vers bereid. Ook hier zijn iedere dag gepassioneerde bakkers bezig om de lekkerste producten voor u te maken.

Wij gebruiken alleen de beste ingrediënten en dat proeft u! Bakkerij Voordijk heeft het gebruikelijke bakkersassortiment met een enorme keuze aan broodsoorten, maar ook voor kleinbrood, snacks, gebak, bruidstaarten en diverse soorten koek bent u bij Bakkerij Voordijk aan het juiste adres.

Onze specialiteiten, zoals bolussen, eierkoeken, tompouces en aardbeienschelpen worden iedere dag met de grootste zorg en toewijding voor u gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals bijvoorbeeld verse slagroom, scharreleieren en banketbakkersroom. Met deze dagverse ingrediënten worden met originele recepten de lekkerste producten gebakken door onze bakkers.

Geschiedenis

Bakkerij Voordijk is een familiebedrijf waar inmiddels de 6e generatie met veel enthousiasme al meer dan 100 jaar dagelijks alle producten vers bakt.

In 1897 vestigde Goris Voordijk, van wie de vader en grootvader bakkersknecht op Flakkee waren, zich als bakker in de kerkstraat in Oud-Beijerland. Met de “Beestenmarkt” in oktober was het hoogtij met de verkoop van oliebollen. Alhoewel er geen beestenmarkt meer is, stamt uit deze tijd de term “oliebollenbakker Voordijk”. In 1919 verhuisde het bedrijfje naar de Molendijk 42. In de loop der jaren kwam zoon Johannes  in de bakkerij en volgde zijn vader op.

De jongste zoon van Johannes, Gerlé, kwam daarna in de winkel. In 1969 nam hij het bedrijf over en het assortiment werd uitgebreid met banket. De drie zonen van Gerlé zijn als zesde generatie actief in de bakkersbranche. De vestiging in Oud-Beijerland wordt gerund door Kees Voordijk. De oudste zoon Hans is eigenaar van de bakkerij “Den Soeten Inval” in Goes.

Bakkerij Voordijk Ridderkerk is in 2007 gestart door Geert en Ina Voordijk en heeft 3 winkels, in Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

 

< terug naar lokaal-assortiment