T: 0183 - 301497 - E: info@ahsleeuwijk.nl
AH Sleeuwijk Homepage

Ambachtelijke producten van Jan Bax uit Veen

< terug naar lokaal-assortiment

“Op de eerste plaats zetten we huisgemaakte kwaliteit. De authentieke,
ambachtelijke bereidingswijze is daarbij onze troef.” [Jan Bax]

Uniek in dit assortiment zijn de artikelen “Trots van Altena”, unieke producten speciaal voor AH Sleeuwijk gelabeld: Brabantse stevige zoete leeuwendrop, koffielikeur, gluhwein, appelstroop, aardbeiensaus, roomtruffels en kersenjam.

Ontstaan

Veen is een klein dorpje in het land van Heusden en Altena. Vanouds kende Veen reeds de ambachtelijke bedrijvigheid. Fruitdrogers, een siroopfabriek en koffiestroopbranders waren omstreeks 1850 van groot belang. Aldus ontwikkelde zich ook de handel, met name in fruit en aardappelen.
Halverwege jaren ’80 vestigde Jan Bax zich in het plaatsje Veen, en zette de ambachtelijke bedrijvigheid voort. Het begon met de productie van zuivelproducten zoals yoghurt en karnemelk. De zogenaamde Superheffing zorgde er echter voor dat boeren steeds meer zelf zuivelproducten gingen produceren.
Eind jaren ’80 bracht Jan Bax een nieuw product op de markt; Brabants Genot. Al snel groeide de klantenkring en stond het product in vele boerderijwinkels door heel Nederland.

Vandaag de dag

Vandaag de dag levert Jan Bax een breed assortiment ambachtelijke producten aan boerderijwinkels, groente- en fruitzaken, speciaalzaken, kaaswinkels en delicatessenzaken. Nog steeds in het plaatsje Veen worden vele producten op kleinschalige wijze met de hand bereid volgens traditionele recepturen.
Als basis voor onze kwaliteitsproducten gebruiken we alleen de allerbeste grondstoffen! We selecteren deze nauwkeurig en verwerken ze vervolgens op traditionele wijze. Het resultaat is een uniek, ambachtelijk product. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze producten. Hiervoor hanteren we de kwaliteitsbewaking en -beheersing van een professioneel HACCP-systeem. We gebruiken enkel zuivere grondstoffen van de allerhoogste kwaliteit welke nauwkeurig worden geselecteerd.
Niet alleen de bereiding van onze producten geschiedt op ambachtelijke wijze, maar ook de verpakking is handwerk! De verpakking vertelt dat onze producten uniek zijn en van hoge kwaliteit. Originaliteit en nostalgie zijn hiervoor de ingrediënten!
Service voor de klant staat bij ons in een hoog vaandel! Bestellingen leveren we met ons eigen vervoer door heel Nederland, waardoor we persoonlijk contact met onze klanten houden. Spoedbestellingen en palletorders verzenden wij met onze huistransporteur.

Naar de markt

Een reeds jarenlange neventak van de werkzaamheden bij Jan Bax Veen is de verkoop van kaas op de markt. Het assortiment bestaat uit binnenlandse kazen, echte Stolwijkse boeren kaas, tal van buitenlandse kazen, geitenkaas, kruidenkaas, diverse soorten olijven, boeren worsten, en alles wat u van de kaasboer op de markt mag verwachten! Bijna dagelijks staan we op de markt in diverse plaatsen door heel Noord-Brabant. Bel of email ons voor het adres, en bezoek ons op de markt!

< terug naar lokaal-assortiment